Kurs açıklaması

Siber güvenlik, siber dünyada kişilerin ve şirketlerin uçtan uca korunmasını sağlayacak bilim dalıdır. Siber güvenlik, şirket çalışanlarından bilişim sistemlerinin yazılımsal güvenliğine kadar konuları kapsar, hem teknik, hem sektörel hem de hukuksal bilgiyi bünyesinde barındırır. 

Şirketlerin ve kişilerin hem maddi hem manevi hayatını koruma altına alan siber güvenlik, teknoloji devrinde toplumsal düzen için de olmazsa olmazdır. 

Bu noktada çok geniş bir konu kapsamı olan siber güvenlik konusunda en iyi şekilde eğitim görerek uzman olmak ve kendisini hem teorik hem uygulamaya yönelik hazırlamak isteyen kişiler bu eğitime başvurabilir.

Ne öğreneceğim?

  • Siber Güvenlik alanında temel eğitimin üzerine inşa edilecek uzmanlık
  • bireysel ve kurumsal ileri seviyede siber güvenlik yeteneğine sahiplik
  • Siber güvenliği ve ilgili kavramları ileri düzey öğrenebilir.
  • Siber güvenliğin alt alanlarının (sistem güvenliği, uygulama güvenliği, ağ güvenliği, veri tabanı güvenliği vb.) ve uygulamalarını öğrenebilir.
  • Siber zafiyetlerin ne olduğunu ve kaynaklarını bilir, tespit eder ve yapılabilecek önlemleri bilir.
  • Siber tehdit, risk ve saldırı kavramlarını ayırt edebilir ve bunlara karşı alınabilecek önlemleri bilir.
  • Siber güvenliği sağlamak için yönetimsel süreçler hakkında üst düzey bilgi sahibi olur.
  • Siber güvenliği sağlamak için teknik bileşenler ve işlemleri ileri düzeyde bilir, Siber güvenlik alanındaki pozisyonların / rollerin neler olduğunu bilir.
  • Siber güvenlik alanındaki standart ve sertifikaları ayrıntılı olarak bilir,.

Gereksinimler

  • Teknoloji okur-yazarı olmak
  • Siber güvenlik konusunda temel bilgiye sahip olmuş.

Sıkça sorulan sorular

Teknoloji ile temasta olan herkes için finansal işlemlerden mahremiyete kadar güvenliğini sağlamak gerekli olmuştur. Hem gerçek kişiler hem de şirketler için siber güvenliği sağlamak için gereken uzmanlık seviyesi ileri düzey bilgileri vermek amacıyla bu kurs oluşturulmuştur.

Bu eğitime: - Teknoloji kullanan herkes. - Yazılım Uzmanları - Bilgisayar Mühendisleri - Mühendislik Öğrencileri - Hukuk Öğrencileri - Stajyer Avukatlar - Avukatlar - Yazılım Uzmanları ve - Teknoloji alanında faaliyet gösteren tüm diğer kişilerin katılması önerilmektedir.

Siber Güvenlik alanında temel eğitimin üzerine inşa edilecek uzmanlık eğitimi ile bireysel ve kurumsal ileri seviyede siber güvenlik yeteneğine sahip olacaktır. Bu eğitimde öğrenciler; "Siber güvenliği ve ilgili kavramları ileri düzey öğrenebilir, Siber güvenliğin alt alanlarının (sistem güvenliği, uygulama güvenliği, ağ güvenliği, veri tabanı güvenliği vb.) ve uygulamalarını öğrenebilir, Siber zafiyetlerin ne olduğunu ve kaynaklarını bilir, tespit eder ve yapılabilecek önlemleri bilir, Siber tehdit, risk ve saldırı kavramlarını ayırt edebilir ve bunlara karşı alınabilecek önlemleri bilir, Siber güvenliği sağlamak için yönetimsel süreçler hakkında bilgi sahibi olur, Siber güvenliği sağlamak için teknik bileşenler ve işlemleri ileri düzeyde bilir, Siber güvenlik alanındaki pozisyonların / rollerin neler olduğunu bilir, Siber güvenlik alanındaki standart ve sertifikaları ayrıntılı olarak bilir1 duruma gelecektir.

Bu eğitim haftada 2 saat olmak üzere toplam 20 saat/10 hafta olacaktır.

Evet, bu eğitimde sektörde uzman eğitimcimiz ile yarım saat özel mentörlük yardımı alabilirsiniz.

Eğitimin: - 1 Test - 1 Yazılı - 1 Uygulama sınavı olacaktır.

Bu eğitimde sınıflar 20 kişilik olacaktır.

Edux Academy

Yeni Nesil Eğitim Teknoloji ve Hukuk Eğitim Platformu.

2024 yılında Hukuk ve Bilişim Dergisi, eCloud Yazılım Teknolojileri ve Etaxzen Yazılım işbirliği ile kurulan Edux Academy, teknoloji hukuku ve yazılım alanlarında uygulamalı eğitimlerle sizlerin iş dünyasında tam hazır olmanızı sağlayan yeni nesil eğitim platformudur. Platformumuz, sektörün içinden profesyonel eğitim kadrosuyla teorik bilginin yanında iş dünyasındaki uygulamaları da sizlere öğreterek teknoloji dünyasında yer edinmenizi misyon edinmiştir.

Av. Yük. Müh. Murat Osman KANDIR

Avukat / Bilgisayar Yüksek Mühendisi

1974 Yılında Eskişehir’de doğan Av.Murat Osman KANDIR lise öğrenimini Kuleli Askeri Lisesinde, Sistem Mühendisliği Lisans Eğitimini ise Kara Harp Okulunda almıştır. Hacettepe Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Lisansı ve sonrasında Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Av. Murat Osman KANDIR yüksek Lisans tezinde yapmış olduğu proje ile katıldığı 2005 Yılı “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Yeni Buluşlar Yarışması’nda” birincilik ödülü kazanmıştır. 2008 yılında Afganistan Milli Askeri Akademisi’nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak ve 2015 yılında NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü'nde (KFOR) Bilgi İşlem Yöneticisi olarak uluslararası bilişim çalışmalarında bulunmuştur. 20 yılı aşkın bir süre Bilgisayar Yüksek Mühendisi olarak Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik alanlarında çalışmıştır. Farklı disiplinleri birleştirme arzusu ile Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 2019 yılında tamamlamıştır. Bilişim Suçları ve Bilişim Hukuku başta olmak üzere Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Bilgi Güvenliği, Ağ Güvenliği, Siber Hukuk, Yapay Zekâ Hukuku, Uluslararası Siber Hukuk, Sosyal Medya Hukuku ve Adli Bilişim konularında eğitimler vermekte ve çalışmaktadır. Adli Bilişim uzmanlığı unvanına sahiptir. ISO/IEC 27001:2022 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Denetçisidir. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi ve İletişim Güvenliği Uyum Denetçisi “Ağ ve Sistem Güvenliği (D1)” ve “Uygulama Güvenliği (D2)” Baş Denetçi Sertifikasına, tüm Avrupa Birliği ülkelerini kapsayan, Genel Veri Koruma Tüzüğü (General Data Protection Regulation - GDPR) Uygulayıcısı ve Denetleyicisi Sertifikalarına sahiptir.Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Yapay Zekâ alanında Doktora eğitimine devam etmektedir. Aynı zamanda Misafir Öğretim Üyesi olarak Bilgisayar Mühendisliği Lisans öğrencilerine Bilişim Hukuku Dersi vermektedir.Halen Eskişehir Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Murat Osman KANDIR, iyi derecede İngilizce bilmektedir.Akademik EserlerToplum 5.0’da Yapay Zeka ve Büyük Verinin Adalet Sisteminde KullanılmasıDeepfake Teknolojisi ile Çocuk Müstehcenliği ve Çocuk Mahremiyetine Dijital TehditNesnelerin İnterneti Güvenliği: Ev Ağı Güvenlik İncelemesi ve DeğerlendirmesiSosyal Medyanın Bilişim Suçlarına EtkisiKitaplarArabuluculuk Sınavı Soru BankasıDernekler ve ÜyeliklerTürkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şube Başkan YardımcısıGörevlerOsmangazi Üniversitesi Misafir Öğretim Üyeliği

14400₺

15900₺

Dersler

0

Yetenek seviyesi

İleri

Eğitim türü

Canlı Eğitim

Son Kullanma Süresi

Ömür Boyu

İlgili kurslar